Novosti

Prethodna Sljedeća
Novosti | 28 09 2016
NOVI PEUGEOT 3008 DKR KREĆE U OSVAJANJE RELIJA DAKAR 2017

Peugeot će sezonu 2017. započeti na krilima pobjede na Dakaru ove godine u januaru i na reliju Silk Way Rally ovog ljeta.

Peugeot Sport je u suradnji s dizajnerskim centrom Peugeot iz novog SUV Peugeot 3008 razvio trkaću zvijer koja je još elegantnija i učinkovitija od prošlog modela. Sve četiri ekipe tima Team Peugeot Total ostale su iste, a za reli Dakar 2017. na raspolaganju će im biti ovaj sasvim novi Peugeot 3008 DKR u izdanju koje je već obećavajuće i izazovno.

Sébastien CRIQUET, dizajner serijskog modela 3008 i trkaćeg automobila PEUGEOT 3008 DKR:

«Dok smo stvarali novi SUV Peugeot 3008 za serijsku proizvodnju, sanjali smo o tome da bi napravili korak dalje i od njega napravili još ekstremniju verziju. Kada su nas s odjela Peugeot Sport zamolili da razvijemo vozilo za Dakar 2017. bili smo impresionirani mogućnošću da možemo osmisliti verziju "no limit" SUV Peugeota 3008, dakle nešto zaista divlje. Tehničke karakteristike trkaćeg automobila diktira pravilnik ove discipline, a inspiraciju za njegov dizajn crpili smo iz naših iskustava s vozilom serijske proizvodnje i u njega ugradili brojne unikatne elemente koji doprinose dinamičkom i veličanstvenom izgledu novog Peugeota 3008 DKR: velike točkove i ćeliju crne boje "Black Diamond", a također i prednje farove, ukrasnu masku, poprečnu letvicu i crvene siluete lavljih kandži.»

Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor PEUGEOT:

«Novi 3008 DKR simbolizira sljedeći korak marke Peugeot u oblasti njenih takmičarskih aktivnosti na zahtjevnim relijima. Pogon na dva točka trkaćeg automobila, jedna od zajedničkih karakteristika modela DKR i njegove srodne verzije na cesti iskazao se već na reli cestama, a koristit će se i ovdje. Tim Team Peugeot Total je sezonu 2016. završio sa briljantnim rezultatima pri čemu dobre prognoze za osvajanje novih titula donose tehničke nadogradnje novog Peugeota 3008 DKR.»

 

 

Pogledajte video novog PEUGEOT 3008 DKR: https://www.youtube.com/watch?v=j7Jp3B5zLDs

 

 

Pratite odjel Peugeot Sport i tim Team Peugeot Total preko digitalnih mreža.

 

ZVANIČNA INTERNETSKA STRANICA www.peugeot-sport.com

FACEBOOK       Peugeot Sport

YOUTUBE                         peugeotsportofficial

TWITTER           @peugeotsport