• >
  • Novosti
  • >
  • > PEUGEOTOV izložbeni prostor u Ženevi: Riznica dizajna i gostoprimstva za tri svjijete primijere

Novosti

Prethodna Sljedeća
Novosti | 10 03 2016
PEUGEOTOV izložbeni prostor u Ženevi: Riznica dizajna i gostoprimstva za tri svjijete primijere

Svjetska premijera novog PEUGEOTA 2008, kompaktnog sportskog terenskog vozila marke

 

U januaru smo bili svjedoci pobjede PEUGEOTA 2008 DKR na reliju Dakar. Devet etapnih pobjeda od ukupno trinaest etapa, dvije trostruke pobjede, pet dvostrukih pobjeda i ukupna pobjeda na drugom učestvovanju na reliju Dakar u južnoj Americi. Nakon prijeđenih 9500 kilometara staza u paklenim uslovima, tim PEUGEOT SPORT pridodao je još jednu pobjedu svojoj bogatoj zbirci postignuća, koja obuhvaća već četiri pobjede na Dakaru u Africi između 1987. i 1990. godine kao i brojne druge titule poput pobjede na utrci 24 sata Le Mansa, šampionatima WRC i WRX te uspon na Pikes Peak.

Šest sedmica nakon pobjede posade Peterhansel/Cottret s trkaćim vozilom PEUGEOT 2008 DKR, PEUGEOT će nam u Ženevi premijerno na svijetu predstaviti novi PEUGEOT 2008, svoje kompaktno sportsko terensko vozilo.

 

 

 

PEUGEOT Traveller: poziv na putovanje i udobnost visokog segmenta

Na svijetu nam se premijerno predstavlja PEUGEOT Traveller koji će zamjetno ući u svijet kombi-limuzina i VIP mini-buseva. Sa svojim dizajnom PEUGEOT u taj automobilski segment unosi nove stilske smjernice, karakteristične za limuzine i sportsko-terenska vozila marke. Istaknut dizajn PEUGEOT Travellera zrači snagom i elegancijom. Njegova nova baza, koja je preuzeta od modularne platforme EMP2, garancija je za visok nivo kvaliteta, efikasnosti i rekordnu potrošnju u tom automobilskom segmentu. S aspekta sigurnosti, PEUGEOT Traveller je osvojio 5 zvjezdica u testovima na sudar Euro NCAP prema rezultatima objavljenim u decembru 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEUGEOT Traveller i-Lab, VIP mini-bus 3.0

S konceptom PEUGEOT Traveller i-Lab koji se premijerno može 

razgledati u Ženevi predstavlja vozilo budućnosti za biznismene. Komunikacijske veze omogućile su pravi preokret na području ponuđenih usluga za sasvim nova iskustva.

VIP mini-bus 3.0 koji je dizajniran na konstrukcijskoj osnovi EMP2 predstavlja optimalnu ravnotežu između vanjskih mjera i prostranog interijera.

Za putnike vožnja postaje putovanje koje je pravi izvor inspiracije i idealan radni ambijent. Četiri pojedinačna sjedala raspoređena su jedan nasuprot drugom oko veoma velikog 32-inčnog ekrana na dodir s kapacitivnom tehnologijom, koji je instaliran na specijalnom nosivom luku. Sa Wi-Fi pristupnom točkom i Bluetooth® vezom, indukcijskim priključcima za punjenje ili naočalama za virtualnu realnost dozvoljene su sve vrste korištenja.

 

 

 

PEUGEOT 2008 DKR: šampion među trkaćim automobilima na reliju DAKAR 2016* u Ženevi

Na svojoj prvoj javnoj prezentaciji nakon povratka iz južne Amerike predstavit će nam se PEUGEOT 2008 DKR sa brojem 302 zajedno s pobjedničkom posadom Stéphane Peterhansel i Jean-Paul Cottret relija DAKAR 2016. Lavlji trkaći automobil «gospodina Dakara», koji se sa svojom dvanaestom pobjedom već uvjerljivo upisao među legende DAKARA, moći će se u svoj njegovoj divljoj ljepoti razgledati u Ženevi.

 

Svoje ekspertno znanje u oblasti automobilizma i tehnologija, PEUGEOT će prezentirati i na tematskom području sporta: Područje GTi by PEUGEOT SPORT ugošćuje vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT i 208 GTi by PEUGEOT SPORT, uz koje će biti prezentirani PEUGEOT 308 R HYbrid i PEUGEOT 2008 DKR, pobjednik Dakara 2016. U simulatoru 308 GTi by PEUGEOT SPORT mogu se osjetiti emocije u vožnji najnovijim modelom sektora PEUGEOT SPORT. Na području Tehnologije prezentirana je paleta efikasnih PureTech i BlueHDi motora, mjenjač EAT6 i pogonski sklop PEUGEOTA 308 R HYbrid. Na posebno odvojenom mjestu prezentirana su i vozila Roland Garros.

 

PEUGEOT poziva posjetioce da predahnu, da se osvježe i napune baterije svog mobilnog telefona u foajeu njegovog štanda u dvije bakrene nijanse. Na raspolaganju će biti i prostor s proizvodima butika.

 

*Do zvanične objave rezultata