3 RAZLOGA
ZA ODABIR NOVOG 301

1

DIZAJN POSLJEDNJE GENERACIJE

DIZAJN POSLJEDNJE GENERACIJE
DIZAJN POSLJEDNJE GENERACIJE

ELEGANCIJA I KARAKTER
Novi PEUGEOT 301 izražava najnovije stilske zapovjedi marke. Za robustan i nepokolebljiv moderan izgled troprostorne limuzine PEUGEOT 301 pobrinula su se vertikalno postavljena ukrasna maska, u karoseriju ugrađeni farovi i precizno izrađeni detalji. Prednja svjetla s LED diodama iOvisno o važećem zakonodavstvu u pojedinim državama. i zadnja svjetla u obliku lavljih kandži odraz su nove tehnološke opreme.

KVALITETAN UNUTRAŠNJI AMBIJENT
Vrata PEUGEOTA 301 oslobađaju pristup savremenom putničkom prostoru koji je strukturiran oko nove instrument table sa bijelim digitalnim prikazivačem. Smjestite se u ergonomski dizajnirano vozačevo mjesto. Zahvaljujući oblikovnom dizajnu i velikom 7-inčnom kapacitativnom ekranu iOvisno o dostupnosti u pojedinoj državi., koji je ugrađen na središnjoj konzoli; cjelokupna unutrašnjost PEUGEOTA 301 odražava eleganciju i modernost.

2

TEHNOLOGIJA I PRAKTIČNOST

TEHNOLOGIJA I PRAKTIČNOST
TEHNOLOGIJA I PRAKTIČNOST
TEHNOLOGIJA I PRAKTIČNOST

VOZILO SA MOGUĆNOŠĆU POVEZIVANJA
Ugrađen sistem za uspostavljanje veze novog PEUGEOTA 301 je spojen na velikom 7-inčnom ekranu na dodir. Brz i precizan ekran s kapacitativnom tehnologijom prikazuje informacije sa kamere za pomoć pri vožnji unazad i navigacijskog sistema TomTom 3DiOvisno o pristupnosti u pojedinoj državi.. Omogućava vam također udvostručavanje sadržaja sa pametnog telefona koji je kompatibilan s protokolom MirrorLink®i MirrorLink® je napredni komunikacijski protokol kojeg je razvilo udruženje Car Connectivity Consortium, u kojem se nalazi većina vodećih proizvođača automobila, mobilnih telefona i programer aplikacija. Android Auto® ili Apple CarplayTM iApple CarPlayTM je komunikacijski protokol marke Apple. zahvaljujući uspostavljanja veze preko protokola Mirror Screen triple playiDjelovat će samo certificirane aplikacije MirrorLink®, Android Auto®; (dostupno od kraja 2016. dalje) ili Apple CarplayTM, kada je vozilo zaustavljeno i/ili tokom vožnje, ovisno o slučaju. Tokom vožnje su isključene neke od funkcija aplikacija. Za dotične sadržaje do kojih možete besplatno pristupiti preko svog pametnog telefona potrebno je sklopiti pretplatnički odnos za aplikaciju jednakovrijednu certificiranoj aplikaciji MirrorLink®, Android Auto® ili Apple CarplayTM, koja je dostupna uz doplatu. Funkcija Mirror Screen može djelovati s korištenjem tehnologije MirrorLink® (za telefone sa sistemom Android, BlackBerry® i Windows Phone®, kompatibilni s protokolom MirrorLink®) ili Android Auto® (za telefone sa sistemom Android) odnosno preko Apple CarplayTM (za telefone sa sistemom iOS), ako korisnik ima sa svojim operaterom mobilne telefonije sklopljen pretplatnički odnos s pristupom do interneta. Više informacija možete naći na http://www.peugeot.com/fr/technologie/services-connectes/mirrorscreen), inovativna ponuda segmenta.


SIGURNOST NA VISOKOJ RAZINI
Od osnovne izvedbe dalje troprostorna limuzina PEUGEOT 301 vam pruža visoku razinu sigurnosti. Opremljena je sistemom protiv blokiranja točkova (ABS), sistemom za dinamičku kontrolu stabilnosti (ESP), pomoći pri kočenju u nuždi i sistemom za detektiranje nezadovoljnog tlaka u gumama. U vozilo se mogu ugraditi četiri sigurnosna jastuka (prednja i bočna)iOvisno o državi. i putnike na zadnjim sjedalima štite tritočkovni sigurnosni pojaseviiOvisno o državi. . Za zaštitu djece su zadnja sjedala opremljena s pričvršćivačima IsoFixiOvisno o državi. .

UDOBAN I FUNKCIONALAN PUTNIČKI PROSTOR
Vozačima i njegovim četirima putnicima dostupan je udoban i kvalitetno dizajniran putnički prostor. Prtljažnik koji se svrstava među najprostranije u ovom segmentu možemo povećati sa 506 dm3 (VDA 210) na 1332 dm3 s jednim samim pokretom zahvaljujući preklopnim naslonima zadnjih sjedala koja su djeljiva u omjeru 1/3-2/3.

VOZNE KARAKTERISTIKE PEUGEOTA
Dinamičke karakteristike troprostorne limuzine PEUGEOT 301 pružaju izuzetno dobar odnos između udobnosti i ponašanjem na cesti u najrazličitijim uvjetima u vožnji.

3

SVAKODNEVNA UČINKOVITOST

SVAKODNEVNA UČINKOVITOST
SVAKODNEVNA UČINKOVITOST

OJAČAN DIZAJN ZA SAVLADAVANJE NAJRAZLIČITIJIH SITUACIJA
Novi PEUGEOT 301 će ispuniti očekivanja vozača i u najzahtjevnijih uvjetima u vožnji. Oštećeni kolovoz, vruće ili hladne vremenske prilike, vlaga … limuzina 301 uvijek pazi na vas i na vaše putnike i brine se za sigurnost.

MODERNI I UČINKOVITI MOTORI
Motori novog PEUGEOTA 301 pokrivaju široku paletu emisijskih standarda, od Euro3 do Euro6. Među benzinskim motorima PEUGEOTA 301 možemo naći i motore 1.2L PureTech 82* i 1.6L VTi 115**. Potonji može biti ugrađen zajedno sa novim šest-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT6. Među dizelskim motorima, motor 1.6L BlueHDi 100*** postiže veoma nisku potrošnju goriva.

*Potrošnja u gradskoj vožnji: 6,0 l/100 km. Emisije CO2: 138 g/km. Potrošnja u izvangradskoj vožnji: 4,3 l/100 km. Emisije CO2: 99 g/km. Potrošnja u kombiniranoj vožnji: 4,9 l/100 km. Emisije CO2: 114 g/km.

**Ručni mjenjač. Potrošnja u gradskoj vožnji: od 8,7 do 8,8 l/100 km. Emisije CO2: od 203 do 205 g/km . Potrošnja u izvangradskoj vožnji: od 5,0 l do 5,3 l/100 km. Emisije CO2: od 116 do 122 g/km. Potrošnja u kombiniranoj vožnji: od 6,4 l do 6,5 l/100 km. Emisije CO2: od 148 do 151 g/km.
Automatski mjenjač. Potrošnja u gradskoj vožnji: 9,2 l/100 km. Emisije CO2: 214 g/km. Potrošnja u izvangradskoj vožnji: od 5,3 l/100 km. Emisije CO2: 123 g/km. Potrošnja u kombiniranoj vožnji: 6,8 l/100 km. Emisije CO2: 157 g/km.

***Poraba u gradskoj vožnji: 4,6 l/100 km. Emisije CO2: 121 g/km. Potrošnja u izvangradskoj vožnji: 3,4 l/100 km. Emisije CO2: 98 g/km. Kombinirana potrošnja: 3,9 l/100 km. Emisije CO2: 101 g/km.